24 september 2011

Avalokiteshvara

Avalokiteshvara

Helig Magisk Sexualitet – ibland som metafor för integrerandet av manligt och kvinnligt inom varje enskild människa, ibland rent konkret som ett sexuellt uttryck för andlig extas, för djup meditation, gränslös innerlighet och totalt sammansmältande. Avalokiteshvara är en tantrisk symbol för Shiva och Shakti, som i sin erotiska sammansmältning gestaltar båda dessa betydelser.

Denna skulptur hittade jag i Pushkar 2006, och den har en central plats på eget altare i vårt sovrum. Men framför allt har skulpturens djupaste innebörd en central plats i mitt hjärta. Att dyrka det högsta gudomliga, det mest magiska, kärlekens innersta kärna, genom min hustru Jennie, genom den heliga förening som vi ständigt åtnjuter, och som emellanåt manifesteras i ljuvlig älskogslek, är min högsta glädje och min djupaste tillfredsställelse.

Kärleken till Jennie, och hennes kärlek till mig – detta är min religion. Det finns ingen större Gud eller Gudinna på jorden, i universum eller någon annanstans. Jennie är min Shakti, min Freja, mitt livs högsta mål. Detta är allt, och det räcker mer än väl.

Ett svar till “24 september 2011

  1. Ping: 21 november 2011 | År 50

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s