26 oktober 2011

Colonel

Colonel – en av världens godaste desserter

Under våra härliga livsnjutarkurser Livets Goda i södra Frankrike händer det då och då att vi får smaka på helt vansinnigt goda maträtter, desserter, drycker och mycket annat mums. Vi har druckit helt fantastiska viner, osannolikt goda musslor hos Jean-Luc på Lac Laromet, champagnegratinerade ostron, tryffelpotatispuré, gudomliga fisksoppor, ostar, ostar, ostar – kort sagt; läckerheter utan gräns.

Och så har vi desserterna. Den första knockout-desserten var Gino – ugnsbakad frukt, bär och vit choklad med glass. Svårslaget. Men så bjöd Jean-Luc på Colonel. Citronsorbet med vodka. Oj, oj, oj. Riktigt gott. Supermumsigt i kubik.

Här hemma i Sverige är det inte så lätt att få tag på citronsorbet. Vodka är inga problem att hitta, men citronsorbet är knepigare. Djurgårdsglace har en riktigt bra – men den är väldigt dyr, och finns inte ens överallt där Djurgårdsglace säljs. Men jag har också hittat SIA:s Kaktus Citron Sorbet, och den är helt O.K. Inte lika bra som Djurgårdsglace, men den funkar.

Mums!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s