24 januari 2012

Jennie Testarossa

Jennie Testa Rossa

Det kom hem ett mystiskt paket, med ett svartgrönt pulver gjort av underliga örter. Med detta pulver, samt en flaska pressad citron och lite olja, blandade Jennie en dekokt, en grönsvartbruna sörja med märklig lukt, som hon sen kladdade in hela sitt hår med! Och så lät hon det sitta i flera timmar. Märkligt. Men när hon sen sköljde ur all den där geggan, så blev hon så vacker, så vacker. Hon blev inte alls grönsvartbrun i huvudet, utan vackert kopparröd. Hur fint som helst! Så kan det gå.

Nu undrar du kanske varför jag har rubricerat denna bild som ”Jennie Testa Rossa”? Testa Rossa betyder ordagrant ”rött huvud” på italienska, och namnet kommer ursprungligen från en Ferrari 250 Testa Rossa, som tillverkades mellan 1958 och 1961. Den kallades så eftersom dessa Ferrari utrustades med motorer som hade röda cylinderkåpor. Och nu har Jennie ett rött huvud. Tänka sig.

OBS! Bör ej sammanblandas med den vulgära och fula plastlådan Ferrari Testarossa som tillverkades 1985-1996. Den förskräckliga bastarden förtränger jag helst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s