24 februari 2012

SASU - Svenska Akademin för Sexuell Utveckling

SASU – Svenska Akademin för Sexuell Utveckling

Så var det dags. Vi samlades 10 personer, av ungefär 40 som är med på en Facebookgrupp, med syftet att skapa ett nätverk för pedagoger, coacher och terapeuter inom ämnet sexualitet. Vi träffades hemma hos Ylva Maria Thompson, som tog initiativet till nätverket, och där bollade vi visioner, önskningar, planer och idéer. Jättekul!

Efter denna träff blev det full fart på forumet på Facebook, och där skakade vi med gemensamma krafter fram ett namn på nätverket. SASU – Svenska Akademin för Sexuell Utveckling. Riktigt bra tycker jag. Det funkar på engelska också – Swedish Academy for Sexual Understanding. Vackert.

Det kommer mer om detta framöver, var så säker på det!

Annonser

4 svar till “24 februari 2012

  1. Intressant initiativ! Vilket behov kommer ni fylla som RFSU inte redan fyller? Är ni en konkurrent?

    Nevertheless, lycka till!

    • Åh, det är en ganska stor skillnad. RFSU är mer teoretiska och filosofiska, medan vi är mer hands-on. I vissa sammanhang kommer våra aktiviteter att överlappa varandra, som t.ex. arbete med skolor och information, men en tydlig skillnad är ju t.ex. att de flesta som är medlemmar i SASU faktiskt är coacher, kursledare, terapeuter m.m., och vi är med andra ord betydligt mer inriktade på praktisk tillämpning än RFSU någonsin har ens varit i närheten av.

      Många av oss är också medlemmar i RFSU, men ser alltså dessa två organisationer som kompletterande, med sexuell utvecklinge, upplysning och utbildning som gemensamt mål, men metoderna är som regel mycket olika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s