26 februari 2012

Yoni + yoni + lingam

Yoni + yoni + lingam

På våra parkurser, Gudomlig Njutning, brukar vi göra en vacker kärleksceremoni, ett erotiskt Lag Om. Lag Om är en nordisk, hednisk ceremoni, i vilken man låter ett dryckeskärl – förslagsvis ett mjödhorn – vandra runt en cirkel av ceremonideltagare, och så dricker var och en ur bägaren, en i taget, kombinerat med att man också höjer bägaren och yttrar ”Jag höjer hornet, och dricker för….” – sen talar man ur hjärtat om det som man helst vill påkalla uppmärksamheten kring. Det kan vara vad som helst – mina barn, att jag önskar att min sjuka moster blir frisk, för våren, kärleken eller det där huset vi önskar oss. Det som sägs i cirkeln får klinga ut, och i samma grad som det sagda kommer från hjärtat, med patos, i samma grad kommer det att få resonans och ljuda tillbaka i cirkeln.

Vi har gjort en egen version av denna ceremoni, eller snarare är det samma ceremoni men med andra kärl. Istället för ett mjödhorn har vi två kärl, ett format som en yoni, och ett format som en lingam. Fitta och kuk på svenska. Under många år har vi använt ett par väldigt vackra stengodskärl som en god vän har tillverkat, som vi har fått låna på obestämd framtid.

Sedan Jennie började gå drejkurs har det hamnat en hel del nya, vackra saker i vårt hem. I våras tillverkat Jennie helt nya dryckeskärl i keramik till våra erotiska ceremonier. Men hon fortsätter med sina kreativa utflykter, och har nu tillverkat ett ny yonikärl, ännu finare än det förra. Det är ännu inte bränt och glaserat, och det återstår en ny vacker lingam, men man kan ana vartåt det lutar. Vackert lär det bli!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s