10 juni 2012

Torget i Afantou

Torget i Afantou

Semester! En vecka på Rhodos, och det första vi gör är förstås att rekognoscera en smula i den närmaste omgivningen. Eftersom vi åkte charter med Apollo, ospecificerat, så hade vi ingen aning om innan vi kom fram var vi skulle bo, så det fick bli en överraskning.

Vi hamnade i ett litet lägenhetshotell i Afantou, en liten håla mellan Rhodos stad och Lindos, alldeles söder om Faliraki. Det är verkligen en bortglömd liten håla – till och med namnet betyder ”osynlig”, vilket förklaras med att staden inte syns från havet. Bra skydd mot sjörövare. För tusen år sedan, typ.

Hur som helst så var vi hungriga, och efter att ha installerat oss någorlunda i vårt rum knallade vi iväg till något som sannolikt var Afantous centrum. Där hittade vi en restaurang där vi åt kvällsmat. Inte dyrt, men inte heller billigt, och laxen hade vi gjort minst lika god hemma, förmodligen godare. Turistfälla, med andra ord.

Denna bild är alltså utsikten över det lilla torget, sett från restaurangen där vi åt. Och så mycket mer än så var det inte att se i Afantou. Rhodos motsvarighet till Hälleforsnäs, typ. Så efter denna kväll insåg vi att om vi ska uppleva något får vi åka runt lite på ön – och det gjorde vi förstås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s