24 augusti 2012

Vitt vin till ostronen

Vitt vin till ostronen

En av dagarna är vi mer reseledare än kursledare. Vi åker då till Atlantkusten för att äta ostron i den lilla ostronodlarbyn L’Herbe, och sen åker vi till Cap Ferret och badar i de höga vågorna. Stranden är så lång att vi lätt kan hitta en plats där vi alla kan bada och sola nakna. Härligt!

Till ostron passar bäst ett torrt vitt Bordeauxvin, väl kylt, förstås. På den lilla serveringen Chez Guillaume serveras enbart ostron, kanske några räkor, bröd, smör – och vin. That’s it. Man kan visst få lite kaffe efter ostronen också. Men vilka ostron! Bästa ostronen som finns!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s